Pertoeti vakantie 2016

Wow… Wat een geweldige week hebben we achter de rug met alle Pertoeti’s in het mooie Burgh-Haamstede. Op maandag verzamelde we bij Pertoeti, nog even papa en mama een dikke kus geven voordat we vertrokken met 19 man sterk. Na een rit van ruim twee uur, waar sommige dankbaar gebruik van maakte voor een lekker dutje, kwamen we aan in ons huis, noem het maar gerust een luxe landhuis. Want wat hebben we genoten van onze prachtige locatie. Heel veel fijne kamertjes waar je kon relaxen, ontdekken en kattenkwaad uithalen (bijvoorbeeld stiekem een bikini van de begeleiding afpakken). Maar vergeet ook niet de grote tuin waar volop in gespeeld is. Op avontuur in het huis, voor sommige was dit de eerste keer, anderen waren hier al eerder geweest. Lekker gegeten, alle spulletjes op hun plek en de bedden opgemaakt, voordat we het wisten was de maandag al voorbij, en later bleek dat de rest van de week ook zo snel voorbij zou vliegen. Dinsdag onze eerste echte dag en wat hoort nou echt bij vakantie vieren? Juist! Lekker zwemmen! Dus hup, zwempak, bikini of zwembroek aan en plonzen in het mooie binnenzwembad. Na het zwemmen even rusten want al dat rondzwemmen en spetteren kost stiekem toch best veel energie. Het leuke was dat wij bij aankomst in het huis de poffertjes al roken die we die avond gingen eten.. Daar krijg je toch honger van!! Al snel mochten we aan tafel en hebben we gesmuld van de pannenkoeken en poffertjes die Jolanda en Thea hadden gemaakt, heerlijk!

De volgende dag werd de groep gesplitst, de ene groep ging lekker shoppen op de markt en genoten van het zonnetje op het terras, er werden ingrediënten gekocht voor de soep die in de avond gemaakt zou worden. De andere groep ging actief aan de slag met trampoline springen en skelteren. We konden het niet laten om ook even de zee op te zoeken, het was immers zo’n lekker weer!! ’s Avonds was het zo ver, een terugkerende activiteit bij elke Pertoeti vakantie: Uiteten met z’n alle! Met zijn alle aan een lange tafel genoten van het eten, elkaar en de gezelligheid. Wow… Het was alweer donderdag, onze laatste volledige dag in Burgh-Haamstede.. Wat vliegt de tijd. Maar we waren blij want het was stranddag en de zon scheen! Het was te fris om te zwemmen maar relaxen in het zand, en af en toe pootje baden ging ons goed af. Wat een heerlijke dag. De week vloog voorbij en toen was het ineens vrijdag, tijd om in te pakken en naar Pertoeti te gaan. Bij thuiskomst stond iedereen ons op te wachten, wat een warm ontvangst. Wat hebben we weer genoten dit jaar, een week die iedereen nog lang bij gaat blijven. Wij hebben nu al zin in volgend jaar….

naar fotoalbum

 

 

 

Laat een antwoord achter