Pertoeti bij de inspiratiebijeenkomst zorginitiatieven

Programma Inspiratiebijeenkomst zorginitiatieven Eindhoven 27 september

03 september 2018
Steeds meer mensen kiezen ervoor om in samenwerking met een zorginstelling zelf zorg te organiseren. De grote mate van vrijheid, de eigen regie en zeggenschap over de precieze invulling van de zorg zijn daarvoor belangrijke redenen. Maar hoe pak je het aan? Er is niet één vast recept; met creativiteit en samenwerking zijn er legio mogelijkheden.
We praten erover tijdens de inspiratiebijeenkomst op 27 september in Eindhoven. De bijeenkomst is een initiatief van OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod) een programma van het ministerie van VWS dat inzicht geeft in initiatieven en maatregelen die een passend zorgaanbod makkelijker maken. Professionals, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te ontmoeten.
Programma/sprekers
14:45 – 15:00 Inloop & ontvangst
15:00 – 15:05 Welkom door Elke Buis (OPaZ/ministerie van VWS)
15:05 – 15:45 Carlijn Everett vertelt waarom en hoe ze haar initiatief Villa PiP is gestart. Tanja Somers, teamleidster, legt uit wat er zorginhoudelijk zo bijzonder is aan de opvang.
15:45– 16:30 Met welke wet- en regelgeving krijg je te maken als je een initiatief opstart? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Ervaringsdeskundigen Mariska van den Akker en Monique Kramer van Stichting Pertoeti geven praktische handvatten en voorbeelden.
16:30 – 17:00 Om passende zorg te organiseren is het belangrijk om te luisteren. Naar cliënten, maar ook in de samenwerking met ouders en andere professionals. Ingrid Claassen (Programma OPaZ) gaat hier dieper op in. Waarom voelen cliënten en ouders zich niet altijd gehoord terwijl professionals wel luisteren? Wanneer wordt een gesprek een dialoog?
17:00 – 18:00 Borrel
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Locatie
Stadskamers, Nachtegaallaan 3, Eindhoven
De Nachtegaallaan is ongeveer 8 minuten lopen vanaf station Eindhoven CS. Betaald parkeren kan vlakbij op de Nachtegaallaan of bij het NRE terrein.
Aanmelden
Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Liza Leijenhorst: liza@prescripts.nl.